Κολοκυθόπιτα με βάση μπισκότου και μερέντα
2013-07-03- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 55λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
1συσκευασία μπισκότα γεμιστά τριμμένα στο multi
2κ.σ.ζάχαρη
1πρέζα αλάτι
5κ.σ.βούτυρο λιωμένο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
3αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2φλ.ψίχα κολοκύθας
1/2φλ.κρέμα γάλακτος
1/2φλ.καστανή ζάχαρη
1/2κ.γλ.κανέλα
1/4κ.γλ.ginger σκόνη
1πρέζα μοσχοκάρυδο
1πρέζα αλάτι
1/2φλ.μερέντα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και απλώνουμε εκεί το μπισκότο αφού το έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ραντίζουμε με το βούτυρο να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μερέντα. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το μείγμα και το ανακατεύουμε με τη μερέντα ελαφρώς ζεσταμένη. Ρίχνουμε το αρχικό μείγμα στην κρούστα μπισκότου. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μερέντας σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C φια 45 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα