Loader

Κολοκυθόπιτα με βάση μπισκότου και μερέντα

2013-07-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 55λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ

1συσκευασία μπισκότα γεμιστά τριμμένα στο multi

2κ.σ.ζάχαρη

1πρέζα αλάτι

5κ.σ.βούτυρο λιωμένο

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ

3αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

2φλ.ψίχα κολοκύθας

1/2φλ.κρέμα γάλακτος

1/2φλ.καστανή ζάχαρη

1/2κ.γλ.κανέλα

1/4κ.γλ.ginger σκόνη

1πρέζα μοσχοκάρυδο

1πρέζα αλάτι

1/2φλ.μερέντα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και απλώνουμε εκεί το μπισκότο αφού το έχουμε ανακατέψει με τη ζάχαρη και το αλάτι. Ραντίζουμε με το βούτυρο να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά. Την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μερέντα. Κρατάμε μισό φλιτζάνι από το μείγμα και το ανακατεύουμε με τη μερέντα ελαφρώς ζεσταμένη. Ρίχνουμε το αρχικό μείγμα στην κρούστα μπισκότου. Έπειτα ρίχνουμε το μείγμα μερέντας σε διάφορα σημεία πάνω στην πίτα και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C φια 45 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε. Μπορούμε να την φυλάξουμε στο ψυγείο μέχρι και μια εβδομάδα

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.