Loader

Κολοκυθοκέικ με μέλι και μήλα

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

2φλ.αλεύρι

1κ.σ.κανέλα

1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο

1 ½ κ.γλ.σόδα

Μια πρέζα αλάτι

1μεγάλο αυγό

1ασπράδι αυγού

1βανίλια

1/3φλ.ζάχαρη

1/4φλ.μέλι

2φλ.κολοκυθάκια τριμμένα και σουρωμένα

3κ.σ.αραβοσιτέλαιο

1/3φλ.πελτές μήλου

1μήλο τριμμένο

1μήλο κομμένο σε κυβάκια

1/2φλ.καρυδόψιχα χοντροτριμμένη (προαιρετικά ή κάποιος άλλος ξηρός καρπός της αρεσκείας μας)

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη σόδα και το αλάτι και τα κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το μέλι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι, το αραβοσιτέλαιο, τον πελτέ μήλου και το τριμμένο μήλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα από αλεύρι που ετοιμάσαμε στην αρχή και τα χτυπάμε όλα πολύ καλά. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε την καρυδόψιχα και τα κυβάκια μήλου. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα και μεταφέρουμε το μείγμα σε ελαφρά λαδωμένη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πιέσουμε ελαφρά μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και να βγει η καθαρή. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *