Loader

Κολοκυθάκια σαγανάκι στο πήλινο

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

 

2μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες

1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

12ντοματίνια κομμένα στη μέση

100γρ.γκούντα τριμμένο

1/3φλ.φέτα θρυμματισμένη

2κ.σ.λάδι

1/3φλ.ζαμπόν ψιλ/νο

Αλατοπίπερο

Φρέσκια ρίγανη, προαιρετικά

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια. Τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος ρίχνουμε τα ντοματίνια και το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε όλα μαζί για άλλα 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε πήλινα σκεύη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη , αν θέλουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.