Loader

Κις με πράσα μανιτάρια και ζαμπόν

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 45λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

1 & 1/4αλεύρι και επιπλέον για τον πάγκο που θα ανοίξουμε το φύλλο

115γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για την ταρτιέρα

1πρέζα αλάτι

1/4φλ.κρύο νερό

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

3πράσα κομμένα σε ροδέλες

2κ.σ.λάδι

1φλ.ζαμπόν ψιλ/νο

1φλ.μανιτάρια σε φέτες

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.θυμάρι

4αυγά χτυπημένα

1κίτρινη ή ότι άλλη πιπεριά έχετε ψιλ/νη

1/2φλ.γάλα

1 & 1/3φλ.γκούντα τριμμένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι και το βούτυρο και αρχίζουμε να τα χτυπάμε σε μικρή ταχύτητα. Ρίχνουμε το αλάτι και το νερό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά. Η ζύμη θα είναι θρυμματισμένη. Την μεταφέρουμε αμέσως σε διαφανή μεμβράνη και την τυλίγουμε καλά σε μπάλα. Την βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το πράσο, τα μανιτάρια και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Χτυπάμε πάλι τα αυγά μαζί με το γάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ζαμπόν και το τυρί. Πασπαλίζουμε ένα καθαρό πάγκο με αλεύρι και ρίχνουμε εκεί πάνω το ζυμάρι. Απλώνουμε μια λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε φύλλο στο μέγεθος που θέλουμε για να καλύψουμε τον πάτο της ταρτιέρας. Την τρυπάμε ελαφρά σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και ρίχνουμε πάνω της τη γέμιση. Την στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και την κόβουμε σε 8 κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *