Loader

Κις λορέν

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 1:15 ω
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

Συστατικά  

για τη ζύμη
125 γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
160 γρ. μαλακό αλεύρι
100 γρ.παρμεζάνα
1 κουταλιά σούπας γάλα
για τη γέμιση
6 αυγά
7 φέτες ζαμπόν
8 φέτες μπέικον
160 γρ.γλυκιά γραβιέρα
1 μικρή κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βιτάμ σε μπολ, αφαιρούμε 1 κουταλιά σούπας από αυτό και προσθέτουμε 1 κουταλιά γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι ,την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να εσωματωθουν καλά τα υλικά. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουρασθεί για μισή-1 ώρα. Βάζουμε τη ζύμη μέσα σε ένα ταψί τάρτας νούμερο 28 ή 30 καλά βουτυρωμένο με τη μία κουταλιά βούτυρο, που κρατήσαμε και την ανοίγουμε με το χέρι ή σε αλευρωμένο πάγκο με τον πλάστη. Όταν θα στρώσουμε τη ζύμη στο ταψί, θα φροντίσουμε να την ανεβάσουμε και στα πλαϊνά τοιχώματα. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν, το μπέικον και τρίβουμε τη γραβιέρα. Τα ανακατεύουμε καλά και τα ρίχνουμε πάνω στη ζύμη. Κτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε πάνω στα άλλα υλικά. Ψήνουνε στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *