Κεφτεδάκια με τζίντζερ και γλυκόξινη σάλτσα
2013-06-12- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρικής: 10λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1/2κιλό κιμάς ανάμικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλεύρι για να αλείψουμε τα κεφτεδάκια πριν τα τηγανίσουμε
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μουστάρδα
1κ.γλ.ρίγανη
1κ.γλ.τζίντερ
1/3από το ματσάκι σέλινο
1κ.γλ.κύμινο
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
1/3από το ματσάκι σέλινο
2αυγά χτυπημένα
2φλ.γλυκόξινη σάλτσα, έτοιμη ή σπιτικη
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Πολτοποιούμε στο Multi το κρεμμύδι και το σέλινο Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τη φρυγανιά, τη μουστάρδα, τα αυγά και πασπαλίζουμε με το κύμινο, το τζίντζερ, το αλατοπίπερο και τη ρίγανη. Προσθέτουμε το μείγμα που αλέσαμε στο multi. Τα πλάθουμε όλα μαζί και σχηματίζουμε μικρά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε ζεστά με τη γλυκόξινη σάλτσα.