Loader

Κεφτεδάκια με εξωτική σάλτσα

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Βαθμολογία

(1 / 5)

1 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

300γρ.κιμάς μοσχαρίσιος
Λάδι για το τηγάνισμα και τη σάλτσα
1κ.γλ.κύμινο
Αλατοπίπερο
1/2φλ.φρυγανιά τρίμμα
1αυγό
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
1/κ.γλ.κόκκινο πιπέρι
1κ.σ.κόκκινο ξύδι
1κρεμμύδι ψιλ/νο
4-5βερίκοκα ξερά κομμένα στα 4
1ξυλάκι κανέλας
1φλ.χυμό ντομάτας
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
1κ.σ.δυόσμος ψιλ/νος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά , το αυγό, την φρυγανιά, το αλατοπίπερο,τον μαιντανό, το κύμινο, το ξύδι και το κόκκινο πιπέρι και τον ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα βερύκοκα , το χυμό ντομάτας, το ξυλάκι κανέλας, αλατοπίπερο, το δυόσμο και λίγο νερό και σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια συνοδευόμενα από τη σάλτσα ώστε να τα βουτάμε μέσα πριν φάμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *