Καυτερό κοτόπουλο με πράσα
2013-06-13- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρικής: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κρεμμύδι τριμμμένο
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.πάπρικα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μπούκοβο
3φέτες μπέικον χοντροκομμένες
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο. Ρίχνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νεράκι να καλύψει το φαγάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και το μπούκοβο. Σιγοβράζουμε το φαγητό 40 λεπτά περίπου. Το σερβίρουμε σκέτο ή με μακαρόνια μαζί με το μπέικον που κρατήσαμε στην άκρη.