Loader

Καυτερό κοτόπουλο με πράσα

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1κρεμμύδι τριμμμένο
1πράσο κομμένο σε ροδέλες
1πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1ποτ.του κρασιού κόκκινο κρασί
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.πάπρικα
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.μπούκοβο
3φέτες μπέικον χοντροκομμένες

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό. Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και το κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο. Ρίχνουμε τις μερίδες του κοτόπουλου να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε την πιπεριά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και νεράκι να καλύψει το φαγάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και το μπούκοβο. Σιγοβράζουμε το φαγητό 40 λεπτά περίπου. Το σερβίρουμε σκέτο ή με μακαρόνια μαζί με το μπέικον που κρατήσαμε στην άκρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *