Loader

Καλτσόνε με μοτσαρέλα και σαλάμι αέρος

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

1 δόση ζύμη για πίτσα *
200γρ, μοτσαρέλα τριμμένη
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1 σκελ.σκόρδο λιωμένη
2κ.σ.μαιντανός
1κ.σ. θυμάρι
Αλατοπίπερο
5 φέτες σαλάμι αέρος
Λάδι για το άλειμμα

Tips: * 3φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2κ.γλ.μαγιά , ξηρή 2κ.σ. καλαμποκέλαιο, 2κ.γλ.ζάχαρη, Αλάτι ,1 ποτήρι χλιαρό νερό. Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε ένα μπωλ και ρίχνουμε σιγά σιγά όλα τα υλικά εκτός από το νερό . Ανακατεύουμε και σιγά σιγα ρίχνουμε και το νερό ,ζυμώνοντας συγχρόνως, μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό. Αφήνουνε στην άκρη 20 λεπτά και έπειτα το χρησιμοποιούμε.

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C. Aνακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά της γέμισης εκτός από το σαλάμι. Βάζουμε το ζυμάρι σε ταψί πίτας και το απλώνουμε καλά σε όλη την επιφάνεια που έχουμε από πριν λαδώσει. Βάζουμε στο μισό μέρος της τη γέμιση και από πάνω απλώνουμε το σαλάμι. Φέρνουμε το τμήμα της γέμισης που είναι κενό από πάνω από τη γέμιση και το καλύπτουμε. Πιέζουμε κάλα τις άκρες να κλείσει και το αλείφουμε με λίγο λαδάκι. Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *