Loader

Καλαμποκόψωμο

2013-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

  • 400 γρ. αλεύρι από καλαμπόκι
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 18 γρ. μαγιά σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 1 αβγό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3κ.σ. παπαρουνόσπορο

Οδηγίες

Βήμα 1

Kοσκινίζουμε τα δύο είδη αλεύρου και κάνουμε ένα μικρό λακκουβάκι. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και την προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Pίχνουμε το αλάτι, το αβγό και ζυμώνουμε μέχρι να επιτύχουμε μια λεία και μαλακή ζύμη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, για 20 λεπτά περίπου. Mόλις φουσκώσει η ζύμη, πλάθουμε τρεις φραντζόλες, τις βάζουμε σε μακρόστενες φόρμες και τις πασπαλίζουμε με τον παπαρουνόσπορο. Aφήνουμε τις φραντζόλες να φουσκώσουν για 20 λεπτά ακόμη και έπειτα τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175οC για 25 λεπτά περίπου. Mόλις είναι έτοιμο το ψωμί, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσει.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *