Loader

Κέικ με σκόνη αμυγδάλου

2013-07-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1φλ.αλεύρι

100γρ.κουβερτούρα

125γρ.βούτυρο

1/2φλ.αμύγδαλα σκόνη

4αυγά  σε θερμοκρασία δωματίου

1πρέζα αλάτι

1/2φλ.ζάχαρη

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1σφηνάκι κονιάκ

Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσουν και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε ένα ένα όλα τα υλικά ανακατεύοντας. Τα μεταφέρουμε σε αποσπώμενη φόρμα βουτυρωμένη το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι αν βυθίσουμε μέσα στο κέικ μια οδοντογλυφίδα θα βγαίνει καθαρή. Μόλις κρυώσει λίγο το βγάζουμε από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με την άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *