Loader

Κέικ με σκόνη αμυγδάλου

2013-07-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά

1φλ.αλεύρι

100γρ.κουβερτούρα

125γρ.βούτυρο

1/2φλ.αμύγδαλα σκόνη

4αυγά  σε θερμοκρασία δωματίου

1πρέζα αλάτι

1/2φλ.ζάχαρη

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1σφηνάκι κονιάκ

Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσουν και ανακατεύουμε καλά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε ένα ένα όλα τα υλικά ανακατεύοντας. Τα μεταφέρουμε σε αποσπώμενη φόρμα βουτυρωμένη το μείγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά ή μέχρι αν βυθίσουμε μέσα στο κέικ μια οδοντογλυφίδα θα βγαίνει καθαρή. Μόλις κρυώσει λίγο το βγάζουμε από τη φόρμα και πασπαλίζουμε με την άχνη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.