Loader

Κέικ με ουίσκι,φουντούκια και ζαμπόν

2013-07-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

 

Συστατικά  

5κ.σ. ουίσκι
150γρ.φουντούκια καβουρδισμένα
200γρ.ζαμπόν καπνιστό κομμάτι κομμένο σε κυβάκια
150γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
3αυγά
1/2φλ.λάδι ή βούτυρο λιωμένο
1/2φλ.γάλα
120γρ.ροκφόρ θρυματισμένο
1 1/2κ.γλ.μουστάρδα δυνάτη
Αλατοπίπερο
Λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνω τα αυγά στο μίξερ και μόλις αφρατέψουν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε με τη σειρά το ουίσκι, τη μουστάρδα,.το γάλα και το λάδι ή το βούτυρο. Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ το ζαμπόν με το ροκφόρ και τα φουντούκια. Σταματάμε το χτύπημα και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα καιτην αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *