Loader

Κέικ με ουίσκι,φουντούκια και ζαμπόν

2013-07-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

 

Συστατικά  

5κ.σ. ουίσκι
150γρ.φουντούκια καβουρδισμένα
200γρ.ζαμπόν καπνιστό κομμάτι κομμένο σε κυβάκια
150γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
3αυγά
1/2φλ.λάδι ή βούτυρο λιωμένο
1/2φλ.γάλα
120γρ.ροκφόρ θρυματισμένο
1 1/2κ.γλ.μουστάρδα δυνάτη
Αλατοπίπερο
Λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνω τα αυγά στο μίξερ και μόλις αφρατέψουν προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε με τη σειρά το ουίσκι, τη μουστάρδα,.το γάλα και το λάδι ή το βούτυρο. Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ το ζαμπόν με το ροκφόρ και τα φουντούκια. Σταματάμε το χτύπημα και τα προσθέτουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα καιτην αλευρώνουμε. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *