Loader

Κέικ με λευκή σοκολάτα και μαρμελάδα φράουλα

2013-06-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

2  ½ φλ.αλεύρι

2κ.γλ.μπέικιν  πάουντερ

1πρέζα αλάτι

175γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τη φόρμα

1 ½ φλ.ζάχαρη

85γρ.λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια , όσο μπορούν να κοπούν με τα χέρια

3αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.γάλα ανακατεμένο με 1κ.σ.χυμό λεμόνι ή 1φλ.ξινόγαλα

1βανίλια

3/4φλ.μαρμελάδα φράουλα (ή άλλη της αρεσκείας σας) ανακατεμένο με 1κ.σ.νερό

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι και το κρατάμε στην άκρη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, τη βανίλια και το γάλα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα αλευριού και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *