Loader

Κέικ με βρώμη καραμέλα και λευκή σοκολάτα

2013-06-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1φλ.βρώμη

1 & 3/4 φλ.ζεστό νερό

1φλ.ζάχαρη

1λ.ζάχαρη καστανή

1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο ακόμα για τη φόρμα

2αυγά

1 & 3/4 φλ.αλεύρι

1κ.γλ.σόδα φαγητού

Ξύσμα ½ πορτοκαλιού

Μια πρέζα αλάτι

2/3φλ.κομματάκια λευκής σοκολάτας και καραμέλας.

1/4φλ.αμύγδαλο φιλέ

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη βρώμη και το ζεστό νερό. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε τα 2 είδη ζάχαρης, τα αυγά, τη σόδα, το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος ρίχνουμε τα κομματάκια σοκολάτας,κρατώντας λίγα στην άκρη, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Το μεταφέρουμε σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας που κρατήσαμε. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Κατηγορίες:, Ετικέτες: , , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *