Loader

Κέικ με αχλάδια και ανθότυρο

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά

250γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

350γρ.ανθότυρο κομμένο σε κομμάτια

1βανίλια

Χυμό και ξύσμα 1 λεμονιού

3αχλάδια κομμένα σε κυβάκια

3αυγά

1σφηνάκι κονιάκ

Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα κομμένα αχλάδια σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού να μην μαυρίσουν. Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ το ανθότυρο με τη ζάχαρη και ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη,τη βανίλια, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και τέλος το αλεύρι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα τα αχλάδια, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα που θα πιέσουμε μέσα στο κέικ για δοκιμή. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη, αν θέλουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *