Κέικ λεμονιού με ξινόγαλα και γλάσο
2013-06-16- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 45λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία
(1 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ
3φλ.αλεύρι
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
1/2κ.γλ.σόδα
Ξύσμα 2 λεμονιών
1 ½ φλ.ζάχαρη
125γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1βανίλια
Χυμό 3 λεμονιών
3αυγά
1φλ.ξινόγαλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1φλ.άχνη ζάχαρη
2κ.γλ.ξινόγαλα
4κ.γλ.χυμός λεμονιού
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το ξύσμα λεμονιού και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και τέλος ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού και το ξινόγαλα. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά περίπου. Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το γλάς. Περιχύνουμε με αυτό το κέικ και κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.