Loader

Κέικ λεμονιού με γλάσο βερίκοκου

2013-06-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά

2φλ.αλεύρι

2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

Μια πρέζα αλάτι

1φλ.ζάχαρη

2βανίλιες

1φλ.γάλα

1/2φλ.αραβοσιτέλαιο

Το χυμό από 3 λεμόνια

Το ξύσμα ενός λεμονιού

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

1/4φλ.μαρμελάδα βερίκοκο

1/2φλ.ζάχαρη άχνη

Χυμό μισού λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι , το μπέικιν και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού ανακατεύοντας. Τέλος προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια σπάτουλα. Το μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi και αλείφουμε με αυτό το κρύο κέικ. Το κόβουμε σε κομμάτια αφού σταθεί λίγο και το γλάσο και σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.