Loader

Κέικ αμυγδάλου με χρωματιστή κρέμα

2013-06-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

1φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.νερό

2 και ? φλ.αλεύρι

2φλ.ζάχαρη

2αυγά ελαφρά χτυπημένα

1.2φλκρέμα γάλακτος

1/2φλ.αμυγδαλόψιχα χοντροαλεσμένη

1βανίλια

1κ.γλ.σόδα

Μια πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2συσκ.άνθος αραβοσίτου

Χρωματιστή τρούφα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε πρώτα το κέικ. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το νερό και τα βάζουμε να ζεσταθούν μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Εντωμεταξύ χτυπάμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, τη αλεσμένη αμυγδαλόψιχα, τη σόδα, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας είναι λίγο παραπάνω ρευστό από ένα κανονικό κέικ. Το μεταφέρουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 -35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα από άνθος αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το αφήνουμε να κρυώσει πολύ λίγο και αυτό και το απλώνουμε πάνω στο κέικ. Πασπαλίζουμε με την τρούφα και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες. Το κόβουμε σε κομμάτια και το ξεφορμάρουμε για να σερβίρουμε, αφού το αφήνουμε μισή ώρα εκτός ψυγείου.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *