Loader

Ιρλανδικό ραγού με μοσχάρι

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:15 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1,5 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβο
αλεύρι
20 γρ βούτυρο
1 ½ κουταλιά ελαιόλαδο
1 μέτριο πράσο  ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο (4 φλιτζάνια) νερό
2 κουταλιές ντοματοπολτός
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
300 γρ μικρά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/3 φλιτζανιού (80 ml) κρέμα γάλακτος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Πανάρετε το μοσχάρι στο αλεύρι και τινάσσετε το περιττό αλεύρι. Ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα, τηγανίζετε το μοσχάρι διαδοχικά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει. Στραγγίζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτετε το πράσο και σκόρδο στην κατσαρόλα, τα μαγειρεύετε καλυμμένα μέχρι να μαλακώσει το πράσο. Προσθέτετε το κρασί, ψήνετε ανακατεύοντας μέχρις ότου το υγρό μειωθεί στο μισό. Ξαναβάζετε το μοσχάρι στην κατσαρόλα. Προσθέτετε το νερό, πολτό και πιπέρι και τα σιγοβράζετε καλυμμένα για 30 λεπτά. Προσθέτετε τα μανιτάρια, τα σιγοβράζετε ακάλυπτα για 20 λεπτά περίπου ή μέχρις ότου τα υγρά δέσουν και γίνουν σαν σάλτσα. Ανακατεύετε μέσα την κρέμα ακριβώς προτού τα σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *