Loader

Η πρώτη μου τούρτα-Γενέθλια Άλεξ 2012

2013-07-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά

2δίσκοι παντεσπάνι

1morfat

1ζαχαρούχο γάλα

2κ.σ.κονιάκ

2/3φλ.γάλα

200γρ.σοκολάτα γάλακτος

100γρ.κουβερτούρα

2βανίλιες

100ml κρέμα γάλακτος

1/3φλ.σιρόπι καραμέλας

1συσκευασία σοκολατάκια τύπου malteseres

Οδηγίες

Βήμα 1

ρχικά ετοιμάζουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ το morfat να αφρατέψει. Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες και το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε. Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το γάλα με το κονιάκ. Στρώνουμε τον ένα δίσκο παντεσπάνι σε φόρμα στρογγυλή με αποσπώμενα πλαϊνά. Το ραντίζουμε με το γάλα και στρώνουμε τη μισή κρέμα ομοιόμορρφα. Περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας. Βάζουμε το δεύτερο δίσκο και τον ραντίζουμε και αυτόν με γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Χτυπάμε στο multi λίγα από τα σοκολατάκια και τα διασκορπίζουμε πάνω στην κρέμα. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τις σοκολάτες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν και να αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το απλώνουμε πάνω στα υπόλοιπα υλικά. Στολίζουμε με τα υπόλοιπα σοκολατάκια ανάλογα με τα γούστα μας και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Όταν έρθει η ώρα που θα την σερβίρουμε αφαιρούμε απλά προσεχτικά το αποσπώμενο μέρος της τούρτας.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *