Loader

Η πίτα του βοσκού

2013-06-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1 πακέτο μαργαρίνη
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 μελιτζάνα φλάσκα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
650 γρ κιμάς
1 φλιτζανάκι άσπρο ξηρό κρασί
1 ποτήρι νερό
2 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες
750 γρ καλά βρασμένες πατάτες
1 ποτήρι γάλα
3 κουταλιές παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
αλάτι & πιπέρι

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σοτάρουμε τα λαχανικά με τη μισή ποσότητα μαργαρίνης μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι και πιπέρι και τα σοτάρουμε για λίγο. Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να βράσει ο κιμάς. Προς το τέλος προσθέτουμε την ντομάτα και το μαϊντανό. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Λιώνουμε τις βρασμένες πατάτες, τις βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει ένας λείος πουρές. Βάζουμε το μείγμα του κιμά και των λαχανικών σε πυρέξ, απλώνουμε από πάνω τον πουρέ, πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για μισή περίπου ώρα, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *