Ζυμαρολιόψωμο με λιαστές ντομάτες και φέτα
2013-06-02- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2 ½ φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1φλ.γάλα
2αυγά
Αλατοπίπερο
4ντομάτες λιαστές ψιλ/νες
100γρ.φέτα θρυμματισμένη
1κ.γλ.ρίγανη
10ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το γάλα και το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Η ζύμη που θα αποκτήσουμε θα είναι ελαφρά ρευστή. Λαδώνουμε τα τοιχώματα μια μακρόστενης φόρμας για κέικ και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Από πάνω διασκορπίζουμε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και τις ελιές και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε