Loader

Ζαμπονοκροκέτες της Ζαννέτ

2013-06-03
-της-ζαννέτ-της-ζαννέτ-1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

2μεγάλες πατάτες βρασμένες
1φλ.ζαμπόν τριμμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
2κρόκοι αυγών
1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
2αυγά χτυπημένα
Αλεύρι
Φρυγανιά τρίμμα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το ζαμπόν, τους κρόκους και το τυρί σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με το μοσχοκάρυδο. Κάντε τις πατάτες πουρέ με το ειδικό μηχάνημα ή με ένα πιρούνι και ανακατέψτε το καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τα πλάθουμε στρογγυλά ή μακρόστενα και τα περνάμε ένα ένα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τις τοποθετούμε όμορφα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο μπορούμε να βάλουμε τις κροκέτες στην κατάψυξη και να τις βγάλουμε όποτε θέλουμε να τις σερβίρουμε, αρκεί να τις βγάλουμε ένα τέταρτο νωρίτερα από την κατάψυξη, πριν τις τηγανίσουμε. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *