Loader

Ζαμπονοκροκέτες της Ζαννέτ

2013-06-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

2μεγάλες πατάτες βρασμένες
1φλ.ζαμπόν τριμμένο
Λάδι για το τηγάνισμα
2κρόκοι αυγών
1 ½ φλ.γκούντα τριμμένο
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.μοσχοκάρυδο
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ
2αυγά χτυπημένα
Αλεύρι
Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το ζαμπόν, τους κρόκους και το τυρί σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με το μοσχοκάρυδο. Κάντε τις πατάτες πουρέ με το ειδικό μηχάνημα ή με ένα πιρούνι και ανακατέψτε το καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Τα πλάθουμε στρογγυλά ή μακρόστενα και τα περνάμε ένα ένα πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Τις τοποθετούμε όμορφα σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε μισή ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο. Αν θέλουμε σε αυτό το στάδιο μπορούμε να βάλουμε τις κροκέτες στην κατάψυξη και να τις βγάλουμε όποτε θέλουμε να τις σερβίρουμε, αρκεί να τις βγάλουμε ένα τέταρτο νωρίτερα από την κατάψυξη, πριν τις τηγανίσουμε. Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Σερβίρουμε τις κροκέτες ζεστές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.