Εύκολο τυροσουφλεδάκι
2013-05-31- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1φλ.σπανάκι αχνισμένο και ψιλ/νο
4αυγά χτυπημένα
1 1/2φλ.γάλα
5-6 φέτες ψωμί μόνο την ψίχα,κομμένο σε κυβάκια,μπαγιάτικο
6-7 ντοματίνια ολόκληρα
1κ.γλ.βασιλικός
1κ.σ.μουστάρδα απαλή
200γρ.γκούντα και τσένταρ τριμμένα
Βούτυρο για τη φόρμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα χτυπημένα αυγά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε μαζί με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μισό τυρί,το σπανάκι, το βασιλικό και τη μουστάρδα. Ρίχνουμε μέσα τα κυβάκια ψωμιού και ανακατεύουμε να πάει παντού το υγρό μείγμα. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένη στρογγυλή φόρμα ή σκεύος σουφλέ και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Διασκορπίζουμε τα ντοματίνια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35λεπτά. Το βγάζουμε από τα φούρνο, το κόβουμε απαλά σε κομμάτια και σερβίρουμε.