Εύκολοι πρασοκεφτέδες
2013-06-02- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 10λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
3μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες
2πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
2αυγά
1/2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο ακόμα για το τηγάνισμα
1κ.σ.ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Λάδι για το τηγάνισμα
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα πράσα σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι και τα αχνίζουμε. Όταν το απορροφήσει ρίχνουμε το λάδι και τα σοτάρουμε να μαλακώσουν και να μείνουν χωρίς υγρά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις πατάτες, αλατοπίπερο, τον άνιθο, τον μαϊντανό, τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Το πλάθουμε σε κεφτέδες όχι πολύ μεγάλους, με βρεγμένα χέρια και τους περνάμε από το αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο, προσεχτικά. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.