Loader

Εύκολοι πρασοκεφτέδες

2013-06-02
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 10λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

3μεγάλα πράσα κομμένα σε ροδέλες

2πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες

2αυγά

1/2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο ακόμα για το τηγάνισμα

1κ.σ.ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Λάδι για το τηγάνισμα

2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

 

Method

Step 1

Βάζουμε τα πράσα σε μια κατσαρόλα με λίγο νεράκι και τα αχνίζουμε. Όταν το απορροφήσει ρίχνουμε το λάδι και τα σοτάρουμε να μαλακώσουν και να μείνουν χωρίς υγρά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τις πατάτες, αλατοπίπερο, τον άνιθο, τον μαϊντανό, τα αυγά και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Το πλάθουμε σε κεφτέδες όχι πολύ μεγάλους, με βρεγμένα χέρια και τους περνάμε από το αλεύρι που έχουμε βάλει σε ένα πιάτο, προσεχτικά. Τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *