Loader

Ελιόψωμο

2013-06-06
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1/2 κιλό αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό ή   170 γρ. νερό και 170 γρ. χυμό πορτοκάλι

1/2 φλυτζανι τσαγιού λάδι

3/4 φλυτζανιού ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια και κομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγη ρίγανη αλάτι

ζάχαρη

Method

Step 1

Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη πορτοκαλάδα και το λάδι και κάνετε ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτετε τις ελιές, το κρεμμύδι και τη ρίγανη και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 1 ώρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου μία ώρα. Τη ζύμη μπορείτε να την πλάσετε σε σχήμα καρβελιού ψωμιού ή να την απλώσετε σε ταψάκι.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *