Loader

Ελιόψωμο

2013-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(3 / 5)

3 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1/2 κιλό αλεύρι

1 φακελάκι μαγιά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουτί πορτοκαλάδα με ανθρακικό ή   170 γρ. νερό και 170 γρ. χυμό πορτοκάλι

1/2 φλυτζανι τσαγιού λάδι

3/4 φλυτζανιού ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια και κομμένες

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

λίγη ρίγανη αλάτι

ζάχαρη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη πορτοκαλάδα και το λάδι και κάνετε ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια. Προσθέτετε τις ελιές, το κρεμμύδι και τη ρίγανη και αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 1 ώρα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου περίπου μία ώρα. Τη ζύμη μπορείτε να την πλάσετε σε σχήμα καρβελιού ψωμιού ή να την απλώσετε σε ταψάκι.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *