Ελιόψωμο με λιαστές ντομάτες και ρίγανη
2013-06-04- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία
(5 / 5)
3 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
300γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1κ.σ.μαγιά ξερή
20ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
10λιαστές ντομάτες ψιλ/νες
2κ.σ.ρίγανη
2/3φλ.γάλα χλιαρό
1φλ.νερό χλιαρό
1πρέζα ζάχαρη
Αλατοπίπερο
1/3φλ.λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το αλατοπίπερο και το νερό. Ρίχνουμε τα 2 μείγματα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πρώτα με κουτάλι και έπειτα με τα χέρια. Τα αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη στο μείγμα που ζυμώσαμε κι ανακατεύουμε καλά. Το μεταφέρουμε στη φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.