Loader

Ελιόψωμο με λιαστές ντομάτες και ρίγανη

2013-06-04
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:40 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

300γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις

1κ.σ.μαγιά ξερή

20ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες

10λιαστές ντομάτες ψιλ/νες

2κ.σ.ρίγανη

2/3φλ.γάλα χλιαρό

1φλ.νερό χλιαρό

1πρέζα ζάχαρη

Αλατοπίπερο

1/3φλ.λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το λάδι με το αλατοπίπερο και το νερό. Ρίχνουμε τα 2 μείγματα στο αλεύρι και ανακατεύουμε πρώτα με κουτάλι και έπειτα με τα χέρια. Τα αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά. Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τη ρίγανη στο μείγμα που ζυμώσαμε κι ανακατεύουμε καλά. Το μεταφέρουμε στη φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο λαδάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.