Loader

Ελιόψωμο με γραβιέρα

2013-06-04
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 30λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/2φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι , ολόκληρες

3/4φλ.γάλα & 2κ.σ.για την επιφάνεια

1/3φλ.γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια

2κ.σ.βούτυρο

1πρέζα αλάτι

Σουσάμι και μαυροκούκι για το ψήσιμο

Method

Step 1

Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο, το αλεύρι ,το αλάτι και τα πλάθουμε να γίνει τρίμματα. Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε το τυρί και τις ελιές. Πλάθουμε ένα καρβελάκι και το βάζουμε σε ταψί. Το αλείφουμε με το γάλα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25-30 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν το σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *