Ελιόψωμο με γραβιέρα
2013-06-04- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
2φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι , ολόκληρες
3/4φλ.γάλα & 2κ.σ.για την επιφάνεια
1/3φλ.γραβιέρα κομμένη σε κυβάκια
2κ.σ.βούτυρο
1πρέζα αλάτι
Σουσάμι και μαυροκούκι για το ψήσιμο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο, το αλεύρι ,το αλάτι και τα πλάθουμε να γίνει τρίμματα. Ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε το τυρί και τις ελιές. Πλάθουμε ένα καρβελάκι και το βάζουμε σε ταψί. Το αλείφουμε με το γάλα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25-30 λεπτά. Το αφήνουμε να σταθεί για λίγο πριν το σερβίρουμε.