Ελιοτυρόψωμο
2013-06-04- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1κ.σ.λάδι
Αλάτι
200γρ.γιαούρτι
2φλ.αλεύρι
1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
200γρ.φέτα θρυμματισμένη
15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες
1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και το βούτυρο μέχρι να γίνει τρίμματα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη.
Βήμα2
Ζυμώνουμε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να σερβίρουμε.