Loader

Ελιοτυρόψωμο

2013-06-04
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1κ.σ.λάδι

Αλάτι

200γρ.γιαούρτι

2φλ.αλεύρι

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

200γρ.φέτα θρυμματισμένη

15 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι ψιλ/νες

1/2φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε στο λάδι τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν και το βούτυρο μέχρι να γίνει τρίμματα. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια και τα αφήνουμε 15 λεπτά στην άκρη.

Βήμα 2

Ζυμώνουμε στρογγυλά ψωμάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να σερβίρουμε.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *