Ελιοκρεμμυδοτυροπιπερόψωμο και άλλα
2013-05-31- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1 ½ φλ.αλεύρι
2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
Μια πρέζα αλάτι
4αυγά χτυπημένα
1/4φλ.λάδι
1σκελ.σκόρδο λιωμένη
2φλ.σπανάκι ψιλ/νο,ελαφρά αχνισμένο και στραγγισμένο
1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης από βάζο ψιλ/νη
½ φλ.ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε ροδέλες
1/2κ.γλ.πιπέρι
1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλέυρι με το μπέικιν και το αλεύρι. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά, το λάδι, το σκόρδο, το σπανάκι, την πιπεριά, τις ελιές, το πιπέρι και το τυρί. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το μείγμα από το αλεύρι. Ανακατεύουμε με μια κουτάλα ή σπάτουλα και μεταφέρουμε σε μακρόστενη λαδωμένη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βγάζουμε από τη φόρμα. Το βάζουμε σε πιατέλα και το κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.