Loader

Ελαφριά σοκολατόπιτα

2013-08-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

 

3φλ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6κ.σ.κακάο

2κ.σ.ξύδι

2φλ.ζάχαρη

1κ.γλ.σόδα

10κ.σ.σπορέλαιο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

2φλ.νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

150γρ.σοκολάτα γάλακτος

150γρ.λευκή σοκολάτη

3κ.σ.γλυκόζη

200ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικάμε τελευταίο το αλεύρι. Τα μεταφέρουμε σε ελαφρά βουτυρωμένο σκεύος φούρνου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σοτυς 180C για 45 λεπτά. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει η σοκολάτα κατεβάζουμε από το μάτι και το κρατάμε στην άκρη για 10 λεπτά. Στρώνουμε το μείγμα της σοκολάτας ομοιόμορφα πάνω στη σοκολατόπιτα και αφού κρυώσουν τελείως το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *