Loader

Δίχρωμα μπισκότα με μερέντα

2013-07-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 15λ
Βαθμολογία

(4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1φλ.ζάχαρη

2κρόκοι αυγών

2βανίλιες

2 & 1/3φλ.αλεύρι

1πρέζα αλάτι

2/3φλ.μερέντα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τους κρόκους και έπειτα τις βανίλιες. Τέλος ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι αλεύρι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι πλάθοντας το λίγο με τα χέρια. Το κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε με μεβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κατόπιν χωρίζουμε την μπάλα στη μέση και ανοίγουμε 2 μακρόστενα φύλλα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, πάχους μισού δάχτυλου. Αλείφουμε την επιφάνεια τους όλη με τη μερέντα και κάνουμε 2 σφιχτά ρολά. Κόβουμε από κάθε ρολό πολύ λεπτές φέτες και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές βάζο ή κουτί για να τα διατηρήσουμε έως και μια εβδομάδα.

Κατηγορίες: Ετικέτες: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *