Δίχρωμα μπισκότα με μερέντα
2013-07-03- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία
(4 / 5)
1 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1φλ.ζάχαρη
2κρόκοι αυγών
2βανίλιες
2 & 1/3φλ.αλεύρι
1πρέζα αλάτι
2/3φλ.μερέντα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε τους κρόκους και έπειτα τις βανίλιες. Τέλος ρίχνουμε το 1 φλιτζάνι αλεύρι. Κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι πλάθοντας το λίγο με τα χέρια. Το κάνουμε μια μπάλα και την τυλίγουμε με μεβράνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Κατόπιν χωρίζουμε την μπάλα στη μέση και ανοίγουμε 2 μακρόστενα φύλλα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, πάχους μισού δάχτυλου. Αλείφουμε την επιφάνεια τους όλη με τη μερέντα και κάνουμε 2 σφιχτά ρολά. Κόβουμε από κάθε ρολό πολύ λεπτές φέτες και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 12-15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε αεροστεγές βάζο ή κουτί για να τα διατηρήσουμε έως και μια εβδομάδα.