Loader

Γρήγορο σουφλέ με πράσο και γαλοπούλα

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

1πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες

2αυγά χτυπημένα

2κ.σ.αλεύρι

200ml γάλα

50γρ.γραβιέρα τριμμένη

Πιπέρι και λίγο αλάτα (προαιρετικά)

1/3φλ.γαλοπούλα βραστή ψιλ/νη

Βούτυρο  για το σκεύος

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το αλεύρι και έπειτα το γάλα. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και λίγο αλάτι αν χρησιμοποιήσετε. Ρίχνουμε το πράσο σε νερό που βράζει για 5 λεπτά και το σουρώνουμε καλά. Αλείφουμε με βούτυρο ένα σκεύος για σουφλέ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα των αυγών. Προσθέτουμε το πράσο και τη γαλοπούλα, προσεχτικά σε διάφορα σημεία να βουλιάξουν μέσα στο μείγμα και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια. Το σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *