Loader

Γρήγορη πατατόπιτα με αλλαντικά

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

  • Muffins με μαρμελάδα και κολοκύθα

Συστατικά  

4πατάτες βρασμένες
1φλ.αλλάντικα διάφορα ψιλ/να
3φέτες μπέικον ψιλ/νες
Βούτυρο για το ταψί
Αλατοπίπερο
1φ.γάλα
Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί
1αυγό χτυπημένο
2φλ.ρεγκάτο ή άλλο τυρί που λιώνει τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Τον βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το τυρί, τα αλλαντικά, το αυγό, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με φρυγανιά. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *