Loader

Γρήγορη πατατόπιτα με αλλαντικά

2013-05-31
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

4πατάτες βρασμένες
1φλ.αλλάντικα διάφορα ψιλ/να
3φέτες μπέικον ψιλ/νες
Βούτυρο για το ταψί
Αλατοπίπερο
1φ.γάλα
Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί
1αυγό χτυπημένο
2φλ.ρεγκάτο ή άλλο τυρί που λιώνει τριμμένο

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Λιώνουμε τις πατάτες με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι να γίνουν πουρές. Τον βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε το τυρί, τα αλλαντικά, το αυγό, το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε βουτυρώσει και πασπαλίσει με φρυγανιά. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά ακόμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 λεπτά περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *