Loader

Γρήγορη κομπόστα με μήλα και αχλάδια

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 20λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1/4φλ.σταφίδες ξανθές

2κ.σ.βούτυρο

Χυμό ½ λεμονιού

Ξύσμα ενός λεμονιού

1/3φλ.ζάχαρη

1βανίλια

6μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

2αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

Μια πρέζα αλάτι

1κ.γλ.κανέλα

Μια πρέζα πιπέρι καγιέν

Μια πρέζα ginger σκόνη

Μια πρέζα μοσχοκάρυδο

1κ.σ.κονιάκ

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα και τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως την κομπόστα σκέτη ή πάνω σε γιαούρτι.

Κατηγορίες:, Ετικέτες: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *