Γρήγορη κομπόστα με μήλα και αχλάδια
2013-06-16- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
1/4φλ.σταφίδες ξανθές
2κ.σ.βούτυρο
Χυμό ½ λεμονιού
Ξύσμα ενός λεμονιού
1/3φλ.ζάχαρη
1βανίλια
6μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
2αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
Μια πρέζα αλάτι
1κ.γλ.κανέλα
Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
Μια πρέζα ginger σκόνη
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
1κ.σ.κονιάκ
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα και τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Ρίχνουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως την κομπόστα σκέτη ή πάνω σε γιαούρτι.