Loader

Γκοφρέτες σοκολάτας

2013-06-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 9
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

9 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Σπέσιαλ σοκολατένιος κορμός

  • Γλυκάκι με 5 υλικά

  • Τρουφάκια από cookies που έμειναν

Συστατικά  

 

  • 340 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
  • 3 κ.σ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
  • 1 πακέτο (αφαιρούμε 7 κομμάτια) μπισκότα πτι μπερ
  • 1 φλ. νιφάδες ρυζιού (δημητριακά για παιδιά)
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 300 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Οδηγίες

Βήμα 1

Τοποθετούμεσε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι. Σπάμε τα πτι μπερ σε μικρά κομμάτια με τα χέρια (όχι στο μπλέντερ) και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τις νιφάδες ρυζιού και τα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι, να αναμειχθούν τα υλικά. Στρώνουμε λαδόκολλα σε πυρίμαχο σκεύος ή μακρόστενο ταψί. Αδειάζουμε το μείγμα και με το κουτάλι ισιώνουμε την επιφάνειά του. Παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο. Γυρνάμε σε δίσκο ή ξύλο κοπής το γλυκό. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε τις γκοφρέτες σε μικρά μακρόστενα κομμάτια. Βουτάμε κάθε γκοφρέτα στη ζεστή λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σκληρύνει η επικάλυψη σοκολάτας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.