Loader

Γιορταστική κις μπρόκολου χωρίς φύλλο

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Φριτάτα με ψητή κολοκύθα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

 

ΜΕΝΟΥ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ 2013- ΟΡΕΚΤΙΚΟ

Συστατικά  

 

2 ½ φλ.μπρόκολο χωρισμένο σε μπουκετάκια και βρασμένο

4σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

Λάδι

Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί

1κ.σ.παρμεζάνα τριμμένη

4αυγά

200ml κρέμα γάλακτος

1κ.σ.θυμάρι

Αλατοπίπερο

250γρ.γκούντα τριμμένο

5φέτες μπέικον ψημένο και ψιλ/νο

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε λίγο λάδι το σκόρδο και το αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά και την παρμεζάνα. Αραδιάζουμε μέσα το μπρόκολο, το μπέικον και το σκόρδο. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος, αλατοπίπερο και το θυμάρι. Περιχύνουμε με αυτό τα υλικά του ταψιού και πασπαλίζουμε με το τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.