Loader

Γιαουρτλού σπέσιαλ

2013-06-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:30 ω
Βαθμολογία

(3 / 5)

3 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
1/2κιλό κιμάς χοιρινός
Αλατοπίπερο
1αυγό
1κρεμμύδι τριμμένο
1φλ.φρυγανιά τρίμμα
12κ.γλ.κύμινο
Λίγο λάδι για το ταψί
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
1κ.γλ.μπαχάρι
1/3κ.γλ.κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Πιτούλες για σουβλάκι μικρή
Γιαούρτι
Πάπρικα
Ροδέλες ντομάτας
Φέτες κρεμμυδιού
Μαιντανός ψιλ/νος
Λίγο λάδι για τις πιτούλες

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά και τον πλάθουμε σε στρογγυλά μπιφτεκάκια. Τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200C μέχρι να ροδοκοκκινήσουν καλά και από τις 2 πλευρές. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα σιγοβράζουμε περίπου 20 λεπτά. Βάζουμε λίγο λαδάκι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τις πιτούλες ελαφρά και από τις 2 πλευρές. Για το σερβίρισμα βάζουμε σε μια πιατέλα τις πιτούλες και ακουμπάμε σε κάθε μια από 1 μπιφτεκάκι. Ρίχνουμε από μια κουταλιά γιαούρτι, λίγη από τη σάλτσα και τελειώνουμε με μια ροδέλα ντομάτα και μια φέτα κρεμμύδι στο καθένα. Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *