Loader

Γιαουρτένια πουγκάκια με γέμιση ζαμπόν

2013-06-19
  • Χρόνος προετοιμασίας: 60λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 35λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
5φλ.αλεύρι
100γρ.γιαούρτι
Αλατοπίπερο
1 ποτήρι νερό χλιαρό
½ ποτήρι λάδι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1κ.σ.βούτυρο
150ml κρέμα γάλακος
Πιπέρι
100γρ.γκούντα
150γρ.ζαμπόν
ΓΙΑ ΤΟ ΨΉΣΙΜΟ
2αυγά χτυπημένα με 2κ.σ.γάλα

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τη ζύμη με τελευταίο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένη για να μην ξεραθεί. Πολτοποιούμε στο multi όλα τα υλικά για τη γέμιση. Παίρνουμε τη ζύμη και τη χωρίζουμε σε μπαλάκια μεγέθους λίγο μεγαλύτερο από 1 καρύδι. Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο, όχι πολύ λεπτό , με ένα πλάστη. Βάζουμε σε κέντρο της ζύμης μια μεγάλη κουταλιά από τη γέμιση και τις κλείνουμε από όλες τις πλευρές σαν πουγκάκια, προσέχοντας να ενωθούν καλά οι πλευρές για να μην φύγει η γέμιση. Αν θέλουμε βρέχουμε λίγο τα δαχτυλά μας. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένα αυγά και το γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 35 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *