Loader

Γεμιστό carrot cake με επικάλυψη

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 60λ
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ

4αυγά

2φλ.ζάχαρη

1 ½ φλ.αραβοσιτέλαιο

2βανίλιες

3φλ.αλεύρι

Μια πρέζα αλάτι

2κ.σ.κανέλα

1κ.γλ.μοσχοκάρυδο

2κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

2κ.γλ.σόδα

3φλ.καρότα τριμμένα

1φλ.καρύδια χοντροτριμμένα

1μικρή κονσέρβα ανανά με λίγο από το χυμό τους

1φλ.καρύδα τριμμένη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

100γρ.τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου και άλλα 150γρ. για το γέμισμα

1/4φλ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο επιπλέον για το ταψί

Μια πρέζα αλάτι

1βανίλια

500γρ.άχνη ζάχαρη

2κ.γλ.γάλα

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Καροτάκια από αμυγδαλόπαστα ή σταγόνες καραμέλας

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά , τη ζάχαρη, το λάδι και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι , την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας.. Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια, τα καρότα, την καρύδα και ελαφρά χτυπημένο στο multi τον ανανά με λίγο από το χυμό.΄ Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και απλώνουμε μέσα το μείγμα, καλύπτοντας το μισό σε ύψος, γιατί θα φουσκώσει αρκετά. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και το κόβουμε προσεχτικά κατά μήκος στη μέση. Αλείφουμε με τα 150γρ.τυρί κρέμα την κάτω πλευρά και καλύπτουμε πάλι με την επάνω πλευρά του κέικ. Το ακουμπάμε σε επιφάνεια ή μεγάλη πιατέλα και το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια. Εντωμεταξύ χτυπάμε καλά όλα τα υλικά για την επικάλυψη και το απλώνουμε πάνω σε κάθε κομμάτι. Στολίζουμε με καροτάκια ή σταγόνες καραμέλας ή ότι άλλο χρησιμοποιήσουμε και το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *