Loader

Γεμιστό χωριάτικο ψωμί

2013-06-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά

1Κιλό αλεύρι

Αλάτι

2κ.γλ.μαγιά

Λάδι

Ρίγανη

Πιπέρι

1κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες

1ντομάτα μέτρια ψιλ/νη

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και ρίγανη. Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ομοιόμορφη και ελαστική. Την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν την κάνουμε μια μακρόστενη φραντζόλα και την ανοίγουμε με τα χέρια ή τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Λαδώνουμε τη επιφάνεια και διασκορπίζουμε πάνω το κρεμμύδι, την ντομάτα και τη φέτα.

Βήμα2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη. Το κάνουμε σφιχτό ρολό και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βρέχουμε τα χέρια μας και ακουμπάμε την επιφάνεια του ψωμιού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά.

Κατηγορίες: Ετικέτες: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *