Γεμιστό χωριάτικο ψωμί
2013-06-02- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1Κιλό αλεύρι
Αλάτι
2κ.γλ.μαγιά
Λάδι
Ρίγανη
Πιπέρι
1κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
1ντομάτα μέτρια ψιλ/νη
1φλ.φέτα θρυμματισμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και ρίγανη. Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ομοιόμορφη και ελαστική. Την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν την κάνουμε μια μακρόστενη φραντζόλα και την ανοίγουμε με τα χέρια ή τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Λαδώνουμε τη επιφάνεια και διασκορπίζουμε πάνω το κρεμμύδι, την ντομάτα και τη φέτα.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη. Το κάνουμε σφιχτό ρολό και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βρέχουμε τα χέρια μας και ακουμπάμε την επιφάνεια του ψωμιού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά.