Loader

Γεμιστό χωριάτικο ψωμί

2013-06-02
  • Prep Time: 25λ
  • Cook Time: 50λ
  • Ready In: 1:20 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1Κιλό αλεύρι

Αλάτι

2κ.γλ.μαγιά

Λάδι

Ρίγανη

Πιπέρι

1κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες

1ντομάτα μέτρια ψιλ/νη

1φλ.φέτα θρυμματισμένη

Method

Step 1

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και ρίγανη. Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη ομοιόμορφη και ελαστική. Την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν την κάνουμε μια μακρόστενη φραντζόλα και την ανοίγουμε με τα χέρια ή τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Λαδώνουμε τη επιφάνεια και διασκορπίζουμε πάνω το κρεμμύδι, την ντομάτα και τη φέτα.

Step 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα ρίγανη. Το κάνουμε σφιχτό ρολό και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Βρέχουμε τα χέρια μας και ακουμπάμε την επιφάνεια του ψωμιού και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 50 λεπτά.

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *