Γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου και παταροσκορδαλιά
2013-06-08- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
2φιλέτα κοτόπουλου
80γρ.ανθότυρο
3κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.δενδρολίβανο ψιλ/νο
1κ.γλ.φρέσκια ρίγανη ψιλ/νη
1φρέσκο κρεμμύδι
2σκελ.σκόρδο
1φλ.ντοματίνια μικρά ή μεγάλα κομμένα στη μέση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
2μεγάλες πατάτες βρασμένες
Αλατοπίπερο
Χυμός 1 λεμονιού
1κ.σ.ξύδι από λευκό κρασί
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
3σκελ.σκόρδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi το ανθότυρο με τα φρέσκα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, 1 κουταλιά λάδι και λίγο αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τα φιλέτα και τα κλείνουμε σε ρολάκια με τη βοήθεια οδοντογλυφίδων. Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψάκι και αραδιάζουμε τριγύρω τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Εντωμεταξύ χτυπάμε όλα τα υλικά για την πατατοσκορδαλία στο multi. Για το σερβίρισμα βάζουμε σε κάθε πιάτο από 1 ρολάκι κοτόπουλου με λίγα ντοματίνια και δίπλα την πατατοσκορδαλιά μας. Μπορούμε να σερβίρουμε τα φιλέτα μας και με κάποιο άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.