Loader

Γαλοπούλα στη γάστρα με ρούμι και ψωμί

2013-06-15
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:30 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

1 μπούτι γαλοπούλας
1/2φλ.ρούμι
1φλ.ψωμί μπαγιάτικο τρίμμα
1/2κ.γλ.θυμάρι ξερό
1 κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
Λάδι
1/3φλ.χυμό πορτοκάλι
1κ.σ.καλαμποκάλευρο
2κ.σ.βούτυρο
1/2φλ.μαύρη ζάχαρη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το ψωμί με το κρεμμύδι, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Βάζουμε τη γαλοπούλα στη γάστρα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα ψωμιού. Ρίχνουμε λάδι και το μισό ρούμι καθώς και λίγο νεράκι. Ψήνουμε στο φούρνο στους 220C για 1 ½ ώρα τουλάχιστον. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα από ρούμι. Ανακατεύουμε το υπόλοιπο ρούμι με το χυμό πορτοκαλιού και το αλεύρι. Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε τη γαλοπούλα με τη σαλτσούλα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *