Γαλοπούλα με ξερά σύκα και μέλι
2013-06-09- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Βαθμολογία
(5 / 5)
2 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1μπούτι γαλοπούλας σπασμένο για κατσαρόλα
2κ.σ.λάδι
1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
1/2φλ.λευκό κρασί
2κ.σ.κονιάκ
Αλατοπίπερο
1 ½ φλ.ζωμός κοτόπουλου
1κ.σ.θυμάρι
2φύλλα δάφνης
2κ.σ.ξύδι λευκό
1κ.σ.μέλι
10ξερά σύκα ψιλ/να
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τη γαλοπούλα να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι,το μέλι και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και τα σύκα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας , όμορφα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.