Loader

Γαλοπούλα με ξερά σύκα και μέλι

2013-06-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

1μπούτι γαλοπούλας σπασμένο για κατσαρόλα

2κ.σ.λάδι

1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες

1/2φλ.λευκό κρασί

2κ.σ.κονιάκ

Αλατοπίπερο

1 ½ φλ.ζωμός κοτόπουλου

1κ.σ.θυμάρι

2φύλλα δάφνης

2κ.σ.ξύδι λευκό

1κ.σ.μέλι

10ξερά σύκα ψιλ/να

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τη γαλοπούλα να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και το κονιάκ. Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης, το θυμάρι,το μέλι και το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το ζωμό και τα σύκα και αφήνουμε να σιγοβράσει για 45 λεπτά περίπου. Μεταφέρουμε όλα τα υλικά της κατσαρόλας , όμορφα σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.