Γαλοπούλα με μαρινάτα μελιού
2013-06-10- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία
(3.5 / 5)
2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
2μπούτια γαλοπούλας
2κ.σ.μέλι
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.σ.λάδι
1/2κ.σ.balsamico
Χυμό 1 λεμονιού
Αλατοπίπερο
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τα μπούτια της γαλοπούλας. Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η μαρινάτα , τα καλύπτουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη μαγειρεύουμε τα μπουτάκια σε βαθύ τηγάνι με καπάκι περιχύνοντας τα υγρά της μαρινάδας και λίγο νερό. Σιγοψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μια νόστιμη πηχτή σάλτσα στο τηγάνι. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.