Loader

Γαλοπούλα με μαρινάτα μελιού

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:05 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (3.5 / 5)

3.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

Συστατικά  

 

2μπούτια γαλοπούλας

2κ.σ.μέλι

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κ.σ.λάδι

1/2κ.σ.balsamico

Χυμό 1 λεμονιού

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα σε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τα μπούτια της γαλοπούλας. Ανακατεύουμε ελαφρά να πάει παντού η μαρινάτα , τα καλύπτουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη μαγειρεύουμε τα μπουτάκια σε βαθύ τηγάνι με καπάκι περιχύνοντας τα υγρά της μαρινάδας και λίγο νερό. Σιγοψήνουμε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει μια νόστιμη πηχτή σάλτσα στο τηγάνι. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *