Loader

Γαλοπούλα με λεμονάκια τουρσί και πράσινες ελιές

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Χταπόδι σουβλάκι με μελένια πλιγουροσαλάτα

Συστατικά  

 

1μπούτι γαλοπούλας κομμένο σε παϊδάκια

1κ.σ.λάδι

1/2φλ.πράσινες ελιές ολόκληρες

1/2κ.γλ.ρίγανη

2-3λεμονάκια τουρσί(για τη γεύση)

2φλ.ζωμός κοτόπουλου ή νερό χλιαρό

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

1κρεμμύδι ψιλ/νο

2-3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1κ.γλ.ginger σκόνη

1κ.γλ.κόλιαντρος κοπανισμένος

7-8ίνες σαφράν

Αλατοπίπερο

4κ.σ.λάδι

Χυμό 1 λεμονιού

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ανοξείδωτο σκεύος τα παϊδάκια γαλοπούλας και διασκορπίζουμε πάνω τους όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ. Την επόμενη βάζουμε την 1 κουταλιά λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε τις ελιές, τα λεμονάκια και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 30 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από την κατσαρόλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *