Γαλοπούλα με λεμονάκια τουρσί και πράσινες ελιές
2013-06-11- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1μπούτι γαλοπούλας κομμένο σε παϊδάκια
1κ.σ.λάδι
1/2φλ.πράσινες ελιές ολόκληρες
1/2κ.γλ.ρίγανη
2-3λεμονάκια τουρσί(για τη γεύση)
2φλ.ζωμός κοτόπουλου ή νερό χλιαρό
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2-3σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.ginger σκόνη
1κ.γλ.κόλιαντρος κοπανισμένος
7-8ίνες σαφράν
Αλατοπίπερο
4κ.σ.λάδι
Χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε ανοξείδωτο σκεύος τα παϊδάκια γαλοπούλας και διασκορπίζουμε πάνω τους όλα τα υλικά για τη μαρινάδα. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες ή όλο το βράδυ. Την επόμενη βάζουμε την 1 κουταλιά λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε τις ελιές, τα λεμονάκια και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 30 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σάλτσα από την κατσαρόλα.