Loader

Γαλοπούλα γάστρας με άρωμα Ανατολής

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:15 ω
Βαθμολογία

(0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

0 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

1μπούτι γαλοπούλας (λέμε στον χασάπη να μας το κόψει σε 3-4 σημεία για να κόβεται πιο εύκολα στο σερβίρισμα)

Λάδι

Αλατοπίπερο

3σκελ.σκόρδο

1κ.σ.αλεύρι

3κ.σ.κόλιανδρος φρέσκος ή 1κ.σ.σπόροι κόλιανδρου

1κ.γλ.κανέλα

1κ.γλ.κύμινο

1κ.γλ.τσίλι σκόνη

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε στο multi το σκόρδο και τον κόλιανδρο και τα χτυπάμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με το αλατοπίπερο, το κύμινο, την κανέλα και το τσίλι. Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό και τα ανακατεύουμε καλά, χωρίς να έχει σβώλους. Βάζουμε το κομμάτι της γαλοπούλας σε γάστρα ή ταψί και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα. Ραντίζουμε με λάδι και συμπληρώνουμε νεράκι. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας ή με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στους 210C για 1 ώρα και 45 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά να πάρει χρώμα και να γίνει πιο τραγανό. Σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *