Loader

Γαλοπούλα γάστρας με άρωμα Ανατολής

2013-06-11
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 2:00 ω
  • Έτοιμο σε: 2:15 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

  • Ρυζοσαλάτα με basmati και κοτόπουλο

Συστατικά  

 

1μπούτι γαλοπούλας (λέμε στον χασάπη να μας το κόψει σε 3-4 σημεία για να κόβεται πιο εύκολα στο σερβίρισμα)

Λάδι

Αλατοπίπερο

3σκελ.σκόρδο

1κ.σ.αλεύρι

3κ.σ.κόλιανδρος φρέσκος ή 1κ.σ.σπόροι κόλιανδρου

1κ.γλ.κανέλα

1κ.γλ.κύμινο

1κ.γλ.τσίλι σκόνη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε στο multi το σκόρδο και τον κόλιανδρο και τα χτυπάμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ μαζί με το αλατοπίπερο, το κύμινο, την κανέλα και το τσίλι. Προσθέτουμε το αλεύρι και λίγο χλιαρό νερό και τα ανακατεύουμε καλά, χωρίς να έχει σβώλους. Βάζουμε το κομμάτι της γαλοπούλας σε γάστρα ή ταψί και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα. Ραντίζουμε με λάδι και συμπληρώνουμε νεράκι. Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας ή με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στους 210C για 1 ώρα και 45 λεπτά. Βγάζουμε το καπάκι ή το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 15 λεπτά να πάρει χρώμα και να γίνει πιο τραγανό. Σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *