Loader

Βερύκοκα γεμιστά με κιμά

2013-06-08
  • Prep Time: 20λ
  • Cook Time: 45λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Συκώτι στη λαδόκολλα

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Εύκολο τηγανητό ρύζι

Συστατικά  

 

600 γρ. κιμάς μοσχάρι

30 μεγάλα βερύκοκα

1 μεγάλο κρεμμύδι

½ φλυτζ. κρασί λευκό

2 γαρύφαλλα

2 μπαχάρια

30 γρ. κουκουνάρια

30 γρ. σταφίδες

αλάτι, πιπέρι

μοσχοκάρυδο

Method

Step 1

Πλένουμε τα βερύκοκα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τη ψίχα. Ψιλοκόβουμε τη ψίχα και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κιμά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο, το γαρύφαλλο, το μπαχάρι, το μοσχοκάρυδο, τα κουκουνάρια και τις σταφίδες, βάζουμε ¾ φλυτζανιού νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 40-45 λεπτά περίπου. Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος βάζουμε τα βερίκοκα σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, τα γεμίζουμε με το κιμά και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *