Βελούδινη ρεβιθόσουπα με πράσα
2013-05-28- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:25 ω
Βαθμολογία
(3.3 / 5)
3 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Με λίγες δόσεις φθινοπώρου τελειώνει φέτος η άνοιξη.
Σούπες σταμάτησα να εντάσσω στο μενού της εβδομάδας αλλά ένα οσπριάκι ακόμα το τρως, όσο να πεις.
Κάτι οι συννεφιές το πρωί , κάτι το αεράκι το βράδυ,σου έρχεται η όρεξη!
Συστατικά
- 1 ½ φλ.ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
- 1μεγάλη πατάτα χοντροκομμένη
- 4πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1κ.σ.λάδι
- 2κ.σ.βούτυρο
- 2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
- Αλατοπίπερο
- 2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
- Παρμεζάνα τριμμένη ή χυμό λεμονιού ή κρουτόν ή όλα μαζί, για το σερβίρισμα
Οδηγίες παρασκευής
Βήμα 1
Βράζουμε τα ρεβίθια και την πατάτα σε μπόλικο νερό για 45 λεπτά.
Βήμα 2
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι. Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα ρεβίθια και την πατάτα και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 15- 20 λεπτά.
Βήμα 4
Κλείνουμε το μάτι και αφού κρυώσει η σούπα , πολτοποιούμε την μισή στο multi. Την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.