Loader

Βελούδινη ρεβιθόσουπα με πράσα

2013-05-28
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 1:10 ω
  • Ready In: 1:25 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.3 / 5)

3.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Γλυκοπατάτα tex mex

  • Φακές με κινόα και καρότα

Με λίγες δόσεις φθινοπώρου τελειώνει φέτος η άνοιξη.

Σούπες σταμάτησα να εντάσσω στο μενού της εβδομάδας αλλά ένα οσπριάκι ακόμα το τρως, όσο να πεις.

Κάτι οι συννεφιές το πρωί , κάτι το αεράκι το βράδυ,σου έρχεται η όρεξη!

Συστατικά

  • 1 ½ φλ.ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1μεγάλη πατάτα χοντροκομμένη
  • 4πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1κ.σ.λάδι
  • 2κ.σ.βούτυρο
  • 2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Παρμεζάνα τριμμένη ή χυμό λεμονιού ή κρουτόν ή όλα μαζί, για το σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

Step 1

Βράζουμε τα ρεβίθια και την πατάτα σε μπόλικο νερό για 45 λεπτά.

Step 2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι. Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.

Step 3

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και την πατάτα και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 15- 20 λεπτά.

Step 4

Κλείνουμε το μάτι και αφού κρυώσει η σούπα , πολτοποιούμε την μισή στο multi. Την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

 

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *