Loader

Βελούδινη ρεβιθόσουπα με πράσα

2013-05-28
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 1:10 ω
  • Έτοιμο σε: 1:25 ω
Βαθμολογία

(3.3 / 5)

3.3 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

3 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Με λίγες δόσεις φθινοπώρου τελειώνει φέτος η άνοιξη.

Σούπες σταμάτησα να εντάσσω στο μενού της εβδομάδας αλλά ένα οσπριάκι ακόμα το τρως, όσο να πεις.

Κάτι οι συννεφιές το πρωί , κάτι το αεράκι το βράδυ,σου έρχεται η όρεξη!

Συστατικά

  • 1 ½ φλ.ρεβίθια μουλιασμένα αποβραδίς
  • 1μεγάλη πατάτα χοντροκομμένη
  • 4πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1κ.σ.λάδι
  • 2κ.σ.βούτυρο
  • 2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
  • Αλατοπίπερο
  • 2 ½ φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου
  • Παρμεζάνα τριμμένη ή χυμό λεμονιού ή κρουτόν ή όλα μαζί, για το σερβίρισμα

Οδηγίες παρασκευής

Βήμα1

Βράζουμε τα ρεβίθια και την πατάτα σε μπόλικο νερό για 45 λεπτά.

Βήμα2

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι. Σοτάρουμε τα πράσα και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα3

Προσθέτουμε τα ρεβίθια και την πατάτα και μαγειρεύουμε 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί 15- 20 λεπτά.

Βήμα4

Κλείνουμε το μάτι και αφού κρυώσει η σούπα , πολτοποιούμε την μισή στο multi. Την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Τη σερβίρουμε ζεστή ή κρύα.

 

Κατηγορίες: Ετικέτες: , Συστατικά: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *