Loader

Βασική ζύμη ψωμιού

2013-06-06
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Πασχαλινό ψωμί γεμιστό με παπαρουνόσπορο

  • Τυρόψωμο ολικής άλεσης με καρύδια και ξερά σύκα

  • Πικάντικη φοκάτσια ολικής άλεσης

  • Καλαμποκόψωμο με κολοκυθάκια και pesto

  • Ψωμί caprese

Συστατικά

1 κ.σ.μαγιά ξερή ή 40γρ.νωπή

1-1 1/2 φλ.νερό χλιαρό

3φλ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπλέ)

1/2κ.γλ.αλάτι

2κ.σ.μέλι

2κ.σ.ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Διαλύστε τη μαγιά με 1 φλ.χλιαρό νερό σε μαγάλο μπωλ.Αφήστε το να σταθεί 10 λεπτάκια καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη.Είναι έτοιμο μόλις διπλασιαστεί σε όγκο. Σε λεκανίτσα,ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και κάνουμε μια λακούβα στη μέση.Ρίχνουμε εκεί μέσα το μέλι και το λάδι.Το ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και το αφήνουμε καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη να σταθεί για άλλα 10 λεπτάκια. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με καθαρά χέρια και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νεράκι,αν το χρειάζεται,ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακιά,που να μην κολλάει στα χέρια μας. Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα καθαρό μπώλ και βάζουμε μέσα τη ζύμη,καλυμμένο πάλι με μεμβράνη.Το αφήνουμε να σταθέι για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά,κατα προτίμηση σε μέρος ζεστό και υγρό.Εγώ το σκεπάζω και με μια νωπή πετσέτα και το αφληνω μέσα στο φούρνο,μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Καλή σας επιτυχία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.